Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Klass - är du fin nog?
Isbn: 978-91-7389-165-3
Förlag: Atlas
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Klass - är du fin nog?

Anneli Jordahl har förstört åtskilliga middagsbjudningar genom åren med sin renläriga syn på klass. I den här boken försöker hon på ett mer metodiskt sätt reda upp begreppet, i samtal med några personer som var och en löst problematiken på sitt sätt. Möt bland andra David Lagercrantz - överklasskillen som önskade att han var arbetare, Ragnar Thoursie – arbetargrabben som blev uppmärksammad poet (men tyckte att det smällde högre att jobba på AMS) och Elsvig Svensson – sjukpensionerd undersköterska och Anneli Jordahls mamma.
Boken är illustrerad av Stina Wirsén och formgiven av Lotta Kühlhorn. Anneli Jordahl är kulturjournalist. Hon medverkar regelbundet i P1:s Kulturnytt, Expressen och som krönikör i DN på stan. Hon har tidigare skrivit Helsingfors - från Kalevala till Snowcrash. Anneli Jordahl har tilldelas Ludvig Nordström-priset 2005 "för en omfattande kulturjournalistik i radio, tidningar och böcker som i Ludvig Nordströms anda kännetecknas av mod och intellektuell nyfikenhet".


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone