Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Geniet
Isbn: 978-91-7523-144-0
Förlag: HörOpp!
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2013
Uppläsare: Allan Svensson
Length: 11 timmar 10 minuter

Ljudbok

Geniet

Före detta Secret Service-agenterna Sean King och Michelle Maxwell är förföljda av sitt senaste fall. När Sean inser att Michelles inre demoner håller på att förgöra henne ordnar han så att hon, om än motvilligt, får psykologisk hjälp. Men istället för att fokusera på sitt tillfrisknande, upptäcker Michelle att någonting inte står rätt till på sjukhuset ...

För att bekosta Michelles sjukhussvistelse åtar sig Sean ett riskfyllt uppdrag. En forskare, Monk Turing, har dött under mystiska omständigheter nära Babbage Town, en hemlighetsfull institution beeståående av en excentrisk grupp vetenskapsmän och kryptografer, finansierad av ett mäktigt företag. Samtidigt har den döde mannens dotter Viggie, ett pianospelande underbarn, sina egna hemligheter. Och vad har egentligen frasen "koder och blod" för betydelse?

Mittemot Babbage Town, på andra sidan York River, ligger CIA:s elitträningsläger Camp Peary, där Monk Turings kropp hittades. Sean har både FBI och CIA i hälarna; kommer han att kunna hitta mördaren och avslöja sanningen innnan han själv blir ett mordoffer? Och kommer han att hinna rädda Michelle från sig själv?

"Geniet har drag av de senaste årens konspirationer inom film och romaner som skildrar en regering som av olika anledningar går bärsärk. Men i stort sett är det njutbar läsning. Baldacci skriver spännande, historien tar sig fram som ett rinnande vatten och huvudpersonerna Sean och Michelle är tillräckligt sympatiska för att man ska gilla dem hela vägen."

- Dast Magazine

"Oerhört läsvärd [...] som alltid fungerar de två huvudpersonerna väl tillsammans. [Baldacci] finner sin röst här. Den bästa boken i serien."

- Booklist

"Precis som i bladvändarna Rollspel och Till siste man, vet David Baldacci hur man håller läsaren fast, och han mister aldrig förmågan att överraska oss med de uppgifter som hans härjade hjälte och hjältinna avslöjar. [...] Som alltid har Baldacci gjort sin hemläxa."

- Barry Forshaw, Amazon.co.uk

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone