Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Waterloo 1815
Isbn: 978-91-7545-267-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: juni 2015

E-bok

Waterloo 1815

200 år sedan slaget vid Waterloo. Andrew Roberts har skrivit en modern och dramatisk skildring av det berömda fältslaget!

Det är försommar år 1815 – snart kommer ett av historiens mest berömda fältslag äga rum. 200 000 soldater har samlats i trakterna kring byn Waterloo i Belgien för att avgöra Europas öde. Napoleon är segerviss trots motståndarnas numerära övertag – hans taktik är att hålla den preussiska och de allierades arméer åtskilda för att kunna besegra dem var för sig. Detta är hans sista chans till en storpolitisk comeback.

Men Napoleon får snart känna på bakslag. Ett kraftigt skyfall förvandlar slagfältet till en lervälling vilket komplicerar hans framryckning. En oerfaren stabschef, ett oavsiktligt kavallerianfall och en mängd snabba, ogenomtänkta beslut gör att Napoleon får anledning att oroas. På kvällen den 18 juni 1815 sänder Napoleon ut sin sista reserv – det hittills obesegrade kejserliga gardet. Men några timmar senare flyr han hals över huvud från sitt högkvarter La Belle Alliance och de allierade, med Lord Wellington i spetsen, står som segrare.

Den brittiske historikern och författaren Andrew Roberts har utifrån ny forskning kartlagt det dramatiska slaget vid Waterloo. Hans skildring ger oss en politisk, strategisk och historisk bakgrund till fältslaget, och visar varför det blivit en så viktig historisk skiljelinje.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone