Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Anne på Grönkulla
Isbn: 978-87-1170-151-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Unga vuxna 15+
Tillgänglig sedan: oktober 2016
Uppläsare: Lisa Carlehed
Length: 10 timmar 44 minuter

Ljudbok

Anne på Grönkulla

Av misstag skickas 11-åriga, föräldralösa Anne till de medelålders syskonen Cuthbert på gården Grönkulla som ligger i pittoreska Avonlea på Prince Edwards ö. Den ensamma och känsliga flickan tror att hon, efter år av vandring och lidande, äntligen kommer att finna sin tillflyktsort på gården. Men det visar sig att det kommer krävas en del övertalning för att hon ska få lov att stanna...

Det blir början på den klassiska berättelsen om Annes äventyr i den lilla staden Avonlea på Prins Edwards ö. Hon är full av glädje och påhitt, men alla i Avonlea är inte redo för yrvädret Anne. Som tur är har hon sin bästa vän Diana, sina böcker och sina drömmar.

'Anne på Grönkulla' är den första boken i serien om Annes äventyr.

En klassiker i originalöversättning av Karin Lidforss Jensen.



Nummer åtta på listan av de bästa barnböckerna som någonsin skrivits, enligt School Library Journal

Lucy Maud Montgomery (1874-1942) växte upp på en ö i Kanada, i samma område som böckerna om Anne utspelar sig. Till att börja med hittade hon ingen som ville ge ut hennes böcker om Anne på Grönkulla, men när de väl gavs ut blev de en stor succé.

Böckerna om Anne på Grönkulla följer den pratglada flickan Anne Shirley med rött hår, fräknar och stor fantasi, och har blivit odödliga klassiker som fängslat läsare i alla åldrar i över hundra år. Här får vi följa den föräldralösa drömmaren Anne, som växer upp på Prins Edwards ö i Kanada.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone