Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Nässelvrede
Isbn: 978-91-7461-859-4
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2017
Uppläsare: Marie Richardson
Length: 12 timmar 12 minuter

Ljudbok

Nässelvrede

Del 2: Kvarnberg och Skogmo.

Gäddede, norra Jämtland, 2006. En ung, fortfarande berusad kvinna hittar en tidig morgon sin mer än dubbelt så gamle make död i nässelsnåren utanför sommarstugan. Förutom att ha varit en framgångsrik företagare var den avlidne även moderat oppositionsråd i kommunen. Samma förmiddag blir ledaren för det lokala uppstickarpartiet Alternativ Demokrati vådaskjuten av sin vuxna dotter mitt under en träning på älgbanan.
Närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo får en central roll i utredningarna som leds av länskriminalen i Östersund. Men Marita, kvinnan som skjutit sin far, är Ingrids svägerska och Ingrid beordras därför hålla sig utanför den utredningen. Övertygad om att dödsfallen hänger samman kan hon ändå inte låta bli att göra vissa efterforskningar.
När Maritas yngre syster, den intellektuellt funktionshindrade Fanny Karlsson, försvinner trappas spänningen upp.
Parallellt med mordgåtan får man följa tolvårige Clemens Varra och hans tama renkalv Zlatan. En slagbjörn ställer till det för renskötarna, men det är inte den enda faran som hotar på fjället.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone