Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Det måste gå
Isbn: 978-91-7697-602-9
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2018
Uppläsare: Lo Kauppi
Length: 5 timmar 31 minuter

Ljudbok

Det måste gå

Tidigare visste nog ingen vad som egentligen hände på den där festen. Nu undrar Elsa om alla vet. Skammen, rädslan och allt annat är värre. Hon skulle aldrig låtit Lilian dra iväg med henne till polisen.

Dessutom uppstår sprickor i vänskapen när Elsa och den nya killen Alexander kommer varandra närmare.

Isak är världens finaste, den perfekta killen, men de kan ju inte vara tillsammans. Och vad pratar han och Lilian om hela tiden?

Elsa vill bara att livet ska vara som vanligt, trots allting som hon tvingas hantera efter det sexuella övergreppet. Men hur ska hon orka? Och ska hon våga berätta för Isak?

Det måste gå är den fristående fortsättningen på De kommer ändå inte tro mig. Det är en stark men positiv skildring av kärlek och vänskap. Och om att reda ut svåra frågor innan det går för långt.

Ulla Nissen vill med boken visa hur en persons erfarenheter av tiden efter ett sexuellt övergrepp kan se ut. Men det kan upplevas väldigt olika, beroende på en mängd olika faktorer.

”Berättelsen kommer att hjälpa många ungdomar att våga berätta och ta steget att söka hjälp.” – BTJ-häftet nr 19, 2018, lektör Charlotte Nordenfelt

Ulla M. Nissen föddes i Norrköping och växte upp i norra Sverige, men bor idag i Täby. Hon har arbetat med information, marknadsföring och journalistik, och utbildningarna har de senaste åren kompletterats med skrivkurser. Ulla drömde aldrig om att bli författare men hon hade något viktigt att berätta.

Bakom de båda ungdomsromanerna De kommer ändå inte tro mig och Det måste gå ligger erfarenheter av att människor i Ullas närhet har utsatts för sexuella övergrepp.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone