Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Skulden jag bär på . Två systrar - två världar
Isbn: 978-91-8884-923-6
Förlag: Ekerlids Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2018
Uppläsare: Elisabet Höglund
Length: 10 timmar 55 minuter

Ljudbok

Skulden jag bär på . Två systrar - två världar

 

Elisabet Höglund och systern Birgitta hade samma föräldrar, samma gener och uppväxtmiljö  -  i en familj där de var oönskade av sin mamma. Elisabet blev en framgångsrik journalist, författare, konstnär och idrottskvinna. Systern Birgitta föddes med hjärnskador. Hennes uppväxt var svår och hon vistades lång tid på barnpsykiatrisk klinik. Hon led av psykiska sjukdomar som innebar att hon till slut tappade greppet över sitt liv.
  Birgitta hade flera konstnärliga talanger och arbetade som fiol- och pianolärare. Men de sista tio åren levde hon totalt ensam i en social misär utan dess like och dog av sjukdomar som hon inte orkade söka bot för.
  I boken frågar sig systern Elisabet: Hur kan två systrar med samma bakgrund hamna i två så skilda världar?  Vad var det som gjorde att livet för dessa båda systrar kom att följa olika vägar; den ena rakt uppåt, den andra långsamt ner i en tragedi? Elisabet Höglund försöker besvara frågan och skriver också om sina egna skuldkänslor; kunde hon ha gjort mer för sin syster?

 

Elisabet Höglund är född i Göteborg och har arbetat som journalist sedan 1970 på bland andra Västgöta-Demokraten, Veckans Affärer och SVT:s Aktuellt och Rapport. Hon är även tvåfaldig svensk mästare i cykel och är verksam som konstnär. Hon har även medverkat i TV-programmen Let´s dance och På spåret som hon har vunnit två gånger.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone