Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Långt ifrån liten
Isbn: 978-91-2968-163-5
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Långt ifrån liten

Snart är det sommarlov och efter lovet börjar Linnéa sexan. Hon blir alldeles pirrig när hon tänker på det. I sexan är man ingen mellanstadieunge längre. Man byter hus och börjar på högstadiet.
Fröken har berättat att det blir mycket mera läxor och ansvar, men Linnéa är säker på att det mest bara blir härligt. Högstadiet är liksom frihet. Man får göra saker som man inte har fått göra tidigare: slippa fritids och gå hem själv efter skolan. Linnéas föräldrar har äntligen lovat henne det.

Men efter ett klassbesök på högstadiet försvinner spänningen tvärt. Allt verkar läskigt och när tjejerna i klassen börjar spana på högstadiekillarna känner sig Linnéa liten och töntig. Att bästisen Vanessa blir tillsammans med Tor i sexan gör det hela ännu värre. Linnéa vill inte följa med på hennes knäppa grejer; hänga i centrum eller skolka. Men samtidigt vill hon inte förlora sin bästis. Hur ska hon göra? Till slut måste hon kanske välja.

Precis som i Långt ifrån cool och Långt ifrån kär handlar den tredje boken om Linnéa om vänskap och svek. Ingrid Olsson hittar rakt in i hjärtat på läsarna.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone