Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Corporate Bullshit
Isbn: 978-91-7738-701-5
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Media & kommunikation Aforismer & citat Språk & ordböcker Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Corporate Bullshit

Talar du Corporate Bullshit?
Vill du bilda spjutspetsen, ha ledartröjan, ligga i framkanten, komma ut på banan och leverera? Då måste du också vara uppdaterad inom språket som gäller mitt i city – managementska.
Det är inte bara din stadsjeep och nya bildtelefon som visar att du hänger med. Trendiga ord räknas också. I Corporate Bullshit skriver språkforskaren Lars Melin om det ekonomiska trendspråk som under några årtionden varit hetast. Och vare sig han skriver om de nya orden, om VD:s verbala later och olater, om ekonomers och reklammakares språk, om språklig innovation eller slentrian blir det underhållande läsning. Modeord har en kort levnad – hur myntas de, hur sprids de och när dör de? Corporate Bullshit är en bok för alla att känna igen sig i, roas av och till och med ha nytta av – för att höja ribban, kvalitetssäkra, genomlysa eller rätt och slätt: Vässa orden!

För språkbrukaren är det med ord som med värdepapper: man satsar på ord i uppåtgående och hoppar av nära toppen. Lätt som en plätt.

Med illustrationer av Jens Andersson, Enstil Design.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone