Jump to content
The library informs: I Coronatider kan du låna 5 e-böcker/7 dagar!Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Nåjdens sång
Isbn: 978-91-7348-361-2
Publisher: Bonnier Audio
Category:
Children's books
Accessible since: May 2012
Narrator: Jonas Karlsson
Length: 2 hours 18 minutes

Audiobook

Nåjdens sång

I den fjärde boken är det sommarlov för David och Larissa. Larissa är hemma hos sina släktingar i Ryssland och David håller på att längta ihjäl sig. Samtidigt händer det märkliga saker i Lapplands fjällvärld: ett gruvbolag borrar efter uran i samernas renbetesland, och en gammal bekant till Davids familj, samen Johan Larsson Lussi, berättar att hans son kört av vägen under konstiga omständigheter när han fraktade ett borrprov. När David äntligen efter flera veckors längtan möter Larissa, skriker en fjällvråk oroligt högt ovanför hans huvud. Och när de går hem genom staden medan David berättar om Johans brev, flyger fågeln skrikande efter. "Jag tror att den där fågeln vill oss något", säger Larissa. "Ska vi åka upp till Johan i Lappland du och jag? Vi har två veckor kvar av lovet."

"... en intensiv och mycket spännande historia ... en fantasydeckare." , Uppsala Nya Tidning.

"Spänningen griper tag i läsaren från allra första början och trollbinder ända till det dramatiska slutet.", Susanne Eek, BTJ-häftet.

"En spännande och filosofisk deckare ...", Piteå-Tidningen.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone