Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Jorden vi äter
Isbn: 978-91-5580-113-7
Förlag: Svenska Naturskyddsföreningen
Kategori:
Resor & geografi
Tillgänglig sedan: april 2013

E-bok | 28 dygns lånetid

Jorden vi äter

"Det finns människoöden som Luis och Maria, fattiga lantarbetare från nordöstra Brasilien som söker ett bättre liv och det finns en imponerande fattigdomsminskning trots en mycket kraftig befolkningstillväxt"  Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren


Jorden vi äter.
Årets bok 2013 från Naturskyddsföreningen


Vi köper på kredit och tecknar in jordens resurser för framtiden. Vi har skapat ett jordbruk som tär så hårt på planeten att det håller på att utplåna sin egen förmåga att producera mat. Aldrig förr har vi haft så mycket och så billig mat i världen, trots detta går nästan en miljard människor hungriga till sängs varje kväll.


Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren har på uppdrag av Naturskyddsföreningen besökt byar i Indien som hotas av jorderosion, deltagit i köpfesten på spannmålsbörsen i Chicago, följt sojans och biffdjurens framfart i Amazonas, rest genom den döende landsbygden i Illinois och vandrat i monokulturernas  majsfält i Zambia. De visar hur våra matvanor sätter avtryck i landskapet, precis som  jordbruksteknik och globala marknader syns i våra kylskåp. Kostnaderna för miljön är stora och vår mat blir alltmer enfaldig, samtidigt som få bönder får det hela att gå runt.


Att producera mat för en växande befolkning på ett mer ekologiskt sätt är fullt möjligt. Det är inte jordbruksteknik utan politisk vilja som begränsar. Vilken mat, vilket lantbruk och vilken jord vill vi se i framtiden?  


   Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone