Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Balladen om en bruten näsa
Isbn: 978-91-6387-562-5
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: april 2013

E-bok

Balladen om en bruten näsa

Arne Svingens kritikerrosade och Brageprisnominerade bok om trettonårige Bart för tankarna till både Billy Elliot och Forrest Gump. Det är en berättelse om boxning och opera, och om motgångar och konsten att se livet från den ljusa sidan. Den får dig att skratta och gråta och få en stor klump i magen. Men framförallt får den dig att tro på att allting ordnar sig till slut.

Det här är en berättelse om att våga slå och inte slå. Och att våga sjunga fast andra hör på. Men mest av allt handlar den om Bart, som är något av en expert på att se livet från den ljusa sidan. Och det behövs när man bor i en sliten lägenhet i slummen med en supertjock alkis till morsa.

I samma hus bor också Cheap Charlie, som kan fixa fram det mesta, och narkomanen Geir, som förmodligen är Barts bäste vän. Fast kanske kan Ada bli Barts bästa vän istället? Hon är antagligen den schysstaste tjejen i klassen. I alla fall topp tre. Synd bara att hon inte kan bevara en hemlighet – för Bart bär nämligen på något som han inte har berättat för någon: Han älskar opera. Och han har en fantastisk röst. Problemet är bara att han inte kan sjunga när någon hör på.

Det är också en berättelse om dagar när det händer ovanliga saker och ingenting blir som förr. Både bra och dåliga saker. Sånt man aldrig trodde skulle hända.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone