Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Flyt som en fjäril, stick som ett bi
Isbn: 978-91-5011-622-9
Förlag: Alfabeta
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: november 2013

E-bok

Flyt som en fjäril, stick som ett bi

Miranda är en tävlingsmänniska, hon är fixerad av att kämpa och vara stark. Hemma går föräldrarnas tid och kraft åt att hjälpa hennes storebror, tv-spelsamöban Elias, komma ur sitt beroende. Miranda söker därför uppmärksamhet och bekräftelse hos simtränarna istället. Hon tränar nio gånger i veckan, tar i så att det känns som hon ska sprängas och lassar i sig enorma mängder av skolbespisningens pasta med skinksås. Medan hennes bästa kompis Johanna, som driver en blogg med mottot fake it til you make it, bara bryr sig om sin kille.

Flyt som en fjäril, stick som ett bi handlar om konkurrens och tävlande, känslan att man måste prestera i relationer, och om att satsa allt fast det gör ont.

"Elin Nilsson vänder sig smidigt mellan vasst och mjukt, mellan dråpligt och innerligt, mellan djupandning och klaustrofobi - och det finns faktiskt ingenting i den här romanen som inte sitter på exakt rätt plats."
Stina Nylén, GP

"Elin Nilsson låter oss möta en komplex, ung människa som kämpar med att hantera elitidrottens fram- som baksida. Skildringen är stark och övertygande, romanen sällar sig till toppskiktet i höstens ungdomsboksutgivning."
Åsa Warnqvist, Svenska Dagbladet

"Flyt som en fjäril, stick som ett bi är en stormkokande roman om styrka och svaghet, vänskap och konkurrens. Nilsson lyckas väl med att fånga högstadiets klimat och tonårsfamiljens konflikter, och inte minst minsta nyans i Mirandas omvälvande tillvaro. Det är en riktig bladvändare med ett språk som det slår gnistor om."
Jonna Fries, Smålandsposten


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone