Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Mossa, massa, människa - en kärleksförklaring till skogen
Isbn: 978-91-5580-134-2
Förlag: Svenska Naturskyddsföreningen
Kategori:
Biologi
Tillgänglig sedan: november 2013

E-bok

Mossa, massa, människa - en kärleksförklaring till skogen

Har du en plats i skogen som du älskar? Den här boken är en kärleksförklaring till skogen. Som i alla kärlekshistorier händer det att föremålet för glöden och passionen försvinner, ibland snabbt och brutalt. Kvar finns bara saknaden och tomheten på hygget.
Skogen är både själens och jordens skyddande päls. Den gör oss friska och glada, ger skydd mot klimatförändringar, ger massa och timmer. Vi berättar om skogens alla värden och hur man kan leva av skogen utan att hugga ner den, om goda insatser som både skogsbolag och enskilda kan göra. Dessutom tipsar vi om hur man hittar till trattkantarellerna, om nornans hemliga plats och andra skatter i skogens gröna labyrint.
En rad personer berättar på sitt sätt om skogen de älskar.
Gå på en lite annorlunda skogspromenad guidad av Jessika Berglund, följ med hem till Kerstin Ekmans egen skog, res med Po Tidholm till vägs ände och stig in i värmen i jägmästare Håkan Strotz gigantiska trädkoja.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone