Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Gudar och gudinnor i Norden
Isbn: 978-91-7545-129-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Gudar och gudinnor i Norden

Gudar och gudinnor i Norden är en kortfattad, överskådlig och läsvänlig bok om fornnordiska gudomligheter. Här presenteras deras egenskaper och utmärkande karaktärsdrag samt i vilka ärenden de åkallades. Vi får också veta vem som är släkt med vem, vem som har barn med vem och vilka gudar och gudinnor som är gifta med varandra. Varje gestalt presenteras med en kort text och författarens egna illustrationer.

Något oväntat fanns det i den nordiska mytologin fler kvinnliga gudar än manliga. Trots det har tidigare skildringar koncentreras på de manliga gudarna. Men här finns samtliga med. Från de mest kända – Oden, Tor, Freja, Frej – till de mindre kända: läkekonstens gudinna Eir, den blinde guden Höder, vågornas moder Ran och skidåkandets gudinna Skade. Det handlar om kraftfulla och respektingivande gestalter och myterna kring dem är sannerligen spännande läsning!

Lars Magnar Enoksen är sedan länge bekant med de fornnordiska källskrifterna. Han har främst hämtat fakta från den yngre Eddan som berättar mycket om gudavärldens invånare.

Lars Magnar Enoksen är nybliven svensk mästare i glimabrottning, runolog och författare. På Historiska Media har han utkommit med flera böcker som tar upp ämnen som runor, vikingatida stridskonst och fornnordisk mytologi.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone