Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Mår barnen bra i förskolan?
Isbn: 978-91-8556-570-2
Förlag: Karolinska Institutet University Press
Kategori:
Pedagogik
Tillgänglig sedan: maj 2014

E-bok

Mår barnen bra i förskolan?

Nästan alla våra barn går i livets första skola, i förskolan. Där formas viktiga erfarenheter, där möter de betydelsefulla personer, både bland kamraterna och bland de vuxna. De blir omhändertagna under föräldrarnas arbetstid, de förbereds för vidare skolgång när de närmar sig den. Vad vet vi om förskolans effekt på barnen? Kan forskare svara på vilken typ av barnomsorg som är bäst, och har alla barn samma behov? Har föräldrar i allmänhet en god bild av hur deras barn tillbringar sina dagar på förskolan? Mamma och pappa, ungarna och hela samhället – alla vill ha dagis. Men varför vet vi så lite om vad som behövs för en väl fungerande förskola, och hur ska den kunna bli bättre, för alla barn?

Ulla Waldenström är barnmorska, beteendevetare och professor vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa vid Karolinska Institutet, tillika mormor och farmor.

Hon har tidigare gett ut bland annat Föda barn: från naturligt till högteknologiskt, 2007, Vänta med barn?: det är kris i befruktningsfrågan!, 2008 och Brinna och brännas: om mina engagemang, 2011


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone