Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Svindlande höjder
Isbn: 978-91-7639-103-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: september 2014
Uppläsare:
Katarina Ewerlöf
Johan Rabaeus
Length: 14 timmar 17 minuter

Ljudbok

Svindlande höjder

När hittebarnet Heathcliff får följa med Mr Earnshaw hem till det stora huset på Wuthering Heights är det början på hans nya liv. Heathcliff och Mr Earnshaws dotter Catherine finner varandra direkt, men trots att Heathcliff är älskad av fadern och systern kan brodern inte acceptera honom som en del av familjen. Heathcliff växer upp olycklig och svåråtkomlig och när hans fosterfar avlider försvåras hans liv ytterligare. Hans enda lycka och den enda som fortfarande älskar honom är Catherine, men deras vägar skiljs och Catherine gifter sig med en annan. När Heathcliff får höra om Catherines äktenskap med sin forne rival förmörkas hans värld och hämnden blir hans enda drivkraft.



Emily Jane Brontë (1818-1848) var en brittisk författare och är känd för sin enda publicerade roman, "Svindlande höjder", som publicerades 1847 under pseudonymen Ellis Bell. Tillsammans med sina systrar Charlotte och Anne spenderade Emily sin ungdom med att bygga upp fantasifulla världar dit de kunde drömma sig bort. Emily dog 1849, troligtvis på grund av sjukdomen tuberkulos.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone