Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Hjärta och smärta - En intervju med Ted och Kenneth Gärdestad
Isbn: 978-91-7423-547-0
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: oktober 2014

E-bok

Hjärta och smärta - En intervju med Ted och Kenneth Gärdestad

“Hjärta och smärta” publicerades ursprungligen i CityNytt, november 1994. I ny, modern förpackning var CityNytt en vass uppstickare bland stockholmska gratistidningar mellan åren 1994 och 1996. CityNytt bevakade hela storstadsutbudet – kultur, krogar, nattliv, nöjen, politik, människor, livsstilar och fenomen. Chefredaktör var Bobo Karlsson, redaktörer Ingrid Larsson, Anna Michelson och Jonas Malmborg. Formgivning: Lotta Jörgensen, Pompe Hedengren, Therese Sennerholt och Henrik Sundgren.

”Ted säger att det började med Beatles och Bergman. Lennon var en sökare han kunde identifiera sig med och när Ted som 15-åring sågDet sjunde insegletvar det som ett uppvaknande. Efter det började jag läsa en massa. Jag var intresserad av sökandet. Ibland gick det före allt annat. Det ledde fram till Baghwan. En filosofiprofessor som hade den totala överblicken och som hade fångat allt jag sökt under ett paraply."

Håkan Lahger är en av Sveriges ledande musik- och nöjesjournalister. Började på Dagens Nyheter i slutet på 70-talet och startade musiktidningen Schlager på 80-talet. Har arbetat för flertalet ledande magasin och tidskrifter genom åren samt skrivit ett drygt halvdussin böcker, bland annat Proggen - musikrörelsens uppgång och fall och om det legendariska skivbolaget Metronome - De legendariska åren. Vidare böckerna Ulf Lundell - Den vassa eggen och Bob Dylan - En kärlekshistoria, hösten 2013 kom Helikopterpiloten - berättelsen om ett rån.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone