Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Trasig
Isbn: 978-91-7543-200-7
Förlag: Bokförlaget Hegas
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: mars 2015
Length: 18 minuter

Ljudbok

Trasig

Max har blått hår och går Estetisk. Ida går Natur. Elin är punkare. Max är kär i Elin. Fast han har sex med Ida. Hon är 18 och han 16. Bara en sista gång tänker Max. Och då händer det som inte får hända ...

Max skriver dikter ibland. Precis som författaren Mårten Melin. Få kan som Mårten skildra kärlekens rus och fallgropar. Porträttet av Max och de två tjejer han dras mellan är trovärdigt med massor av igenkänning - triangeldramat och situationen Max hamnar i kommer att beröra både killar och tjejer. 

"Detta är en spännande och lättläst berättelse på ett enkelt talspråk, och det intressanta är att det mesta av oron för den eventuella graviditeten egentligen utspelas inom den unga manliga huvudpersonen. Av det skälet torde den kunna bli tillräckligt lockande för ungdomar i behov av lättillgängliga texter. Även om formen är enkel är innehållet av existentiell betydelse för de flesta tonåringar."
Britta Broberg, BTJ-häftet 11117513

Hegas - lätta att läsa, svåra att motstå

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone