Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Skärvor av ett liv
Isbn: 978-91-2714-807-9
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: december 2015

E-bok

Skärvor av ett liv

”Jag berättar om mitt liv, om min barndom och uppväxt, om gettot, om transporten i boskapsvagnarna, om selektionen, om vistelserna i Auschwitz och de olika arbetslägren, om befrielsen i Bergen-Belsen, om de vita bussarna och om vägen till paradiset i Sverige.”

Skärvor av ett liv är en ögonvittnesskildring av livet som judisk fånge i de tyska koncentrationslägren, om förintelsen av sex miljoner judar – som vissa påstår aldrig har ägt rum. Hédi Fried är en av de få överlevande som ännu finns kvar och kan berätta sanningen om vad som verkligen hände.

Elie Wiesel, mottagare av Nobels fredspris 1986, skrev såhär om Hédi Frieds bok: ”Denna bok är mer än en personlig dokumentation; den är ett vittnesbörd, djupt gripande och skakande.”

Hédi Fried (född 1924) är författare och psykolog. Hon är djupt engagerad i att arbeta för demokratiska värderingar och mot rasism. Hon utgår i detta arbete från sina egna erfarenheter från Förintelsen. Hon föddes i staden Sighet i dåvarande Ungern (idag Rumänien), och kom efter befrielse från koncentrationsläger i Auschwitz till Sverige med Röda korsets bussar 1945.

 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone