Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Klass 7B 6 - Veckor av lögn
Isbn: 978-91-3217-160-4
Förlag: Storytel Publishing
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: maj 2016

E-bok

Klass 7B 6 - Veckor av lögn

Tidningen är tjock och tryckt i ett glansigt papper. Hanna stryker med handen över bilderna. Långa, smala kvinnor balanserande på skyhöga skor. Hanna vill inget hellre än att vara som dem - i deras smala bleka ansikten lyser ögonen som diamanter. Just precis. Diamanter är rätt ord, det finns inget vackrare och det finns inget hårdare. Och ingenting kan rubba en människa med sådana ögon.

I den sjätte delen av serien om klass 7B följer vi Hanna. Hanna som vill mycket i skolan. Hanna som vill ha kontroll på sin kropp, sin vardag och sina känslor. Och snart är hon inne i en farlig spiral av ideal, bantning och hemliga laster. Hennes föräldrar och kompisar, särskilt Elin, börjar ana att allt inte står rätt till. Men hur kan Elin få Hanna att förstå?

Set känner sig som en svikare. Men han kan inte hindra sina bubblande och pirrande känslor när han ser Tessan! Set är ju ihop med Frida. Frida som tycker så mycket om honom ... Och hur ska han tala om det för Kalle som fortfarande är så kär i Tessan? Paulina, däremot, är den som känner sig sviken. Hon vet att hennes pappa har en hemlighet och ilskan mot honom bara växer. Först när hon berättar om kvittot hon hittat i hans rockficka blir det omöjligt för honom att låtsas som ingenting. Nu måste Paulinas föräldrar bestämma sig om framtiden. En framtid som berör henne i allra högsta grad. Men även Kalle måste ta tuffa beslut, fast han vet att hans mamma kommer bli ledsen. Och snart pratar Paulina och Kalle med varandra som de gjorde förut, när de var yngre och allt var så mycket lättare!

Det är juletid i den sjätte boken om eleverna i klass 7B och vinterdagarna präglas av hemligheter och svek. Men också av bubblande kärlek och trofast vänskap!


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone