Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Jakobsbrevet : dikter
Isbn: 978-91-0015-719-7
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Lyrik
Tillgänglig sedan: november 2016

E-bok

Jakobsbrevet : dikter

Poesin jag skriver

är och förblir biografisk:

när min döde far störtar in

i den vet jag det slutligen.

Det är en deklaration som har full täckning. Om sin fars bortgång, och alla känslor det väcker till liv, skriver han starkt och inträngande i en svit dikter. Men han stannar inte där. Han ger sig ut i landet utanför storstan, bland rovdjur, älvar, bruksorter och byar för att slutligen nå fram till vad som är kärnan i diktsamlingen: diktsviterna om världspolitikens skeenden, krigen i Afghanistan och Irak. Här rasar en världsbild, och hans djupa förtvivlan över tillståndet i världen kastar honom in i ett nästintill psykotiskt tillstånd. En gång när han är som djupast nere tycker han sig se Jesus i sin lägenhet i Årsta. Men ur skärvorna och den personliga krisen kryper så småningom en fördjupad socialistisk övertygelse fram, och i denna process spelar en radikalt tolkad kristendom en viktig roll.

Jakobsbrevet är en omfångsrik diktsamling, och dikterna i den har tillkommit under ett flertal år. Det är en djupt personlig bok som är vidöppen för världen omkring oss: på en gång dagbok och tidskrönika. I allra sista stund har en dikt om mordet på Anna Lindh tillkommit.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone