Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Vänskapspakt
Isbn: 978-91-7461-847-1
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2017
Uppläsare: Frida Hallgren
Length: 5 timmar 58 minuter

Ljudbok

Vänskapspakt

1942. Norska motståndsmän på flykt mördas brutalt. Oron sprider sig i Sundsvall. Väninnorna Mildred, Märta och Agnes sluter en vänskapspakt med varandra. Men livet förändras för dem alla när den charmige norrmannen Odd dyker upp.

2000. En norsk journalist, David Harbo, kommer till Sundsvalls-Posten för att leta efter sanningen om de ouppklarade morden på hans landsmän under kriget. Amanda Rönn blir genast intresserad av de olösta fallen samtidigt som hon vill rädda den gamla arbetarstadsdelen Stadsmon som nu hotas av rivning.

Två saker som visar sig ha mer gemensamt än vad någon kunnat ana i denna historia som rymmer såväl politisk fascination som passion, men också grymhet och svek som får ödesdigra konsekvenser.

I Vänskapspakt, Emma Valls tredje kriminalroman av fem om journalisten Amanda Rönn, vävs historia och nutid samman med både samhället och Amandas liv på ett raffinerat sätt.

Emma Vall är pseudonym för de tre författarna Maria Herngren, Eva Swedenmark och Annica Wennström.

 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone