Jump to content
The library informs: I Coronatider kan du låna 5 e-böcker/7 dagar!Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Vänskapspakt
Isbn: 978-91-7461-847-1
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2017
Narrator: Frida Hallgren
Length: 5 hours 58 minutes

Audiobook

Vänskapspakt

1942. Norska motståndsmän på flykt mördas brutalt. Oron sprider sig i Sundsvall. Väninnorna Mildred, Märta och Agnes sluter en vänskapspakt med varandra. Men livet förändras för dem alla när den charmige norrmannen Odd dyker upp.

2000. En norsk journalist, David Harbo, kommer till Sundsvalls-Posten för att leta efter sanningen om de ouppklarade morden på hans landsmän under kriget. Amanda Rönn blir genast intresserad av de olösta fallen samtidigt som hon vill rädda den gamla arbetarstadsdelen Stadsmon som nu hotas av rivning.

Två saker som visar sig ha mer gemensamt än vad någon kunnat ana i denna historia som rymmer såväl politisk fascination som passion, men också grymhet och svek som får ödesdigra konsekvenser.

I Vänskapspakt, Emma Valls tredje kriminalroman av fem om journalisten Amanda Rönn, vävs historia och nutid samman med både samhället och Amandas liv på ett raffinerat sätt.

Emma Vall är pseudonym för de tre författarna Maria Herngren, Eva Swedenmark och Annica Wennström.

 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone