Jump to content
The library informs: I Coronatider kan du låna 3 e-böcker/7 dagar!Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for En barkbåt till Eddie
Isbn: 978-87-1150-498-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
6-9 years
Accessible since: March 2017

E-book

En barkbåt till Eddie

Eddie är sju och hans storebror Anders nio år och ofta ensamma hemma eftersom deras pappa ofta är borta. Eddie gillar inte skolan så värst, men han är förtjust i djur. När han får chansen att ta hand om hunden Valentino, mer känd som Valle, ramlar Eddie bakåt av spänning. Men att ta hand om en hund är inte riktigt som Eddie hade väntat sig, och plötsligt ligger han på en bår i en ambulans i full utryckning.

Viveca Lärn, tidigare Viveca Sundvall (född 1944), är författare och journalist. Hon debuterade 1975 och har sedan dess publicerat mer än 40 barnböcker, samt en del romaner för vuxna, som bland annat legat till grund för TV-serien Saltön. 
Viveca Lärn har fått ett antal utmärkelser för sitt författarskap, bland annat det prestigefyllda Astrid Lindgren-priset, och hennes böcker har översatts till ett tiotal språk.

"I EDDIE-gestalten har Viveca Sundvall funnit en fin liten hjälte - klok och dyster i växlande portioner." - Ulla Rhedin, DN 
Boken var nominerad till Augustpriset i kategorin "Årets svenska barn- och ungdomsbok". 
Boken fick tidningen Expressens årliga pris för barn- och ungdomskultur, Heffaklumpen 1992. 


Böckerna handlar om Eddie som börjar skolan. I Viveca Lärns böcker om Mimmi, är det Eddie som är lillebror till Mimmis kompis Anders. 
SVT:s julkalender 1994, Håll huvet kallt, baserar sig på berättelserna om Eddie.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone