Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Fortfarande bästisar
Isbn: 978-91-3219-908-0
Förlag: Storytel Publishing
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok

Fortfarande bästisar

Jonte och Tobias är bästisar.
De är tillsammans nästan jämt. I skolan sitter de bredvid varandra i klassrummet, de går på fritids tillsammans och de har en koja tillsammans i skogen. Men en dag berättar Tobias att han ska fl ytta och nu är Jonte helt ensam. I skolan bygger han med lego eller sitter i sitt klätterträd och väntar på att tiden ska gå. Det känns tomt och tråkigt utan en bästis.

Det är då Jennifer kommer till Jontes klass. En eftermiddag när Jonte är ute och kollar kojan ser han att det redan är någon där. Det är Jenny och efter det träffas de i kojan fl era dagar i veckan efter skolan. Men fortfarande går Jonte för sig själv på rasterna och Jenny undrar varför. På en rast ber hon Jonte vara med och spela basket som han visar sig vara riktigt bra på. Så bra att Fredde frågar om han inte vill hänga med på basketträningen. Det gör Jonte gärna och det är riktigt kul. Och trots att Tobias fortfarande är hans bästa vän känns det bra att han har fått två nya vänner Jenny och Fredde.

Läsegrodan röd
Lättlästa böcker i romanform med en handling som lite äldre barn kan känna igen sig i.
I Läsegrodans utbud hittar du böcker som är anpassade efter barnets läsfärdigheter och intressen. Målet är att varje barn ska kunna hitta en bok som det klarar av att läsa på egen hand och som hjälper det att ta ytterligare ett steg in i böckernas värld. Barn behöver hjälp och inspiration för att komma igång och vissa barn behöver lite mer stöd än andra. Därför är böckerna i Läsegrodan indelad i flera nivåer och det är enkelt att välja en nivå som passar.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone