Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Brotten som skakade Sverige
Isbn: 978-91-7545-545-7
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Brotten som skakade Sverige

»Det är välskrivet med ett driv som delvis återskapar den inneboende spänning som är förknippad med spektakulära brottsskeenden. Brotten som skakade Sverige är ett mycket intressant och läsvärt utsnitt ur svensk kriminalhistoria.«Bibliotekstjänst

En skrämmande tidsresa genom Sverige

Vem är det egentligen som begår allvarliga brott? Hur kommer det sig att människor genomför de mest våldsamma och omoraliska handlingar utan hänsyn till konsekvenserna?

Brotten som skakade Sverige beskrivs femton uppmärksammade svenska brott från 1950 till 2010. Det handlar om förskingringar, mord, rån, stölder, utpressningar och bedrägerier. Brott som alla har varit mycket omskrivna och omtalade. Detaljerna kring dem är ofta fruktansvärda men miljöer och företeelser kring brotten är vardagliga, vilket gör dem extra obehagliga.

Platser som Hurva, Malexander och Knutby har för alltid etsats sig fast i våra medvetanden. En försvunnen flicka som hittas mördad i en plastsäck får oss att känna avsky och samma känsla infinner sig när en ung man förgiftar dementa och hjälplösa åldringar. Varför? I Brotten som skakade Sverige försöker Martin Borg förklara de bakomliggande faktorerna samtidigt som han återger själva händelseförloppen där såväl brott som huvudpersoner sätts in i ett större sammanhang.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone