Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Det brinnande havet
Isbn: 978-87-1197-013-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
History
Accessible since: April 2018
Narrator: Philomène Grandin
Length: 11 hours 35 minutes

Audiobook

Det brinnande havet

'Nils Nygren satt på båtens aktertoft med båda händerna runt rorkulten. Mellan benen hade han den lilla förseglade väskan med posten. Den var säkrad med en lina för att inte slungas överbord av brottsjöar och tvära kast, ändå höll Nils den i ett stadigt grepp mellan sina båda knän. När båtens förskepp dök djupt under en mäktig våg pressade Nils sin kropp mot postväskan. Och när båten inte orkade resa sig från de dånande vattenmassorna behöll han greppet.'

Året är 1799 och vad som skulle varit en vanlig postleverans för Nils Nygren och resten av skeppets besättning leder till katastrof. Besättningen och skeppet försvinner i en storm, och deras familjer hemma i Grisslehamn tvingas hitta ett sätt att leva utan de män som förlorats.

Nils familj får arbeta hårt för att försörja sig efter att han försvunnit. Dottern Johanna börjar arbeta som piga i posthuset, och får med tiden värdefull kunskap. Snart han hon lärt sig använda telegrafen, som börjar knyta ihop Europas kommunikationsnätverk.

Det lilla fiskesamhället Grisslehamn påverkas ständigt av vad som händer på kontinenten, och när Napoleonkrigens kanonmuller rullar över Europa blir livet svårt för de familjer som försöker leva på de karga klipporna. Johannas liv förändras helt, när hennes kunskaper i telegrafering helt plötsligt är det som står mellan liv och död, både för soldater i kriget, och de boende i Grisslehamn.Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

En episk släktkrönika som utspelar sig i området kring Grisslehamn vid Ålandshavet. Historien spänner sig över åren mellan 1799 och 1918, i ett samhälle som präglas av de olika krig som omger det, men också av de stora kärlekshistorier som utspelar sig där.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone