Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Bojan och traktorn
Isbn: 978-91-7803-310-2
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
3-6 år
Tillgänglig sedan: januari 2019

E-bok

Bojan och traktorn

Som i alla böcker om Bojan blir det både fakta och saga. Fakta om traktorn och en berättelse om hur ett får räddas. Allt på en lagom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Boken är djuplodande och verklighetsbaserad, ändå lagom lång att högläsas om och om igen!

Det är läggdags och Bojan ska städa. Men när han ska dra lådan med leksaker orkar han inte riktigt, den är för tung. Bojan skulle behöva hjälp av ett fordon, kanske en traktor... Bojan frågar mamma om hon kört en traktor någon gång, och det har hon ju. Mamma Bibbi har kört nästan alla sorters fordon. Hon älskar allt med en motor i. Mamma berättar för Bojan om hur det är att köra traktor, hur man gasar, växlar och hur man kan använda traktorn. Bojan frågar om mamma räddat något djur med traktorn någon gång. Och det har hon. Det var när ett får hade gått ner sig i ett kärr. Då kopplade Bojans mamma på släpet till traktorn och körde snabbt till kärret. Där backade hon ut och kunde precis rädda fåret från att drunkna.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone