Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Koll på nätet
Isbn: 978-91-7825-190-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2019
Uppläsare: Joakim Sædén
Length: 1 timme 5 minuter

Ljudbok

Koll på nätet

En lättläst och lättillgänglig genomgång av hur det funkar på nätet. Boken tar bland annat upp frågor om upphovsrätt, att dela eller inte, kränkningar, grooming, filterbubblor, klickbete, de fem källkritiska frågorna och mycket annat. Allt avslutas med en ordlista med förklaringar av viktiga nätord.

Alla vi som använder nätet är tillsammans nätet! Det är vi som påverkar hur det ser ut genom den information vi sprider och hur vi beter oss mot andra. Så självklart är det viktigt att ha ”Koll på nätet”! Det här är en guldgruva för alla som vill reda ut begreppen kring internet, tilltalande formgiven med insprängda ordförklaringsrutor och listor med praktiska tips på hur du till exempel granskar en okänd profil eller skapar ett säkert lösenord. 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone