Jump to content
The library informs: Nu kan du både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Tigeröga
Isbn: 978-91-7829-336-0
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2019
Narrator: Nina Haber
Length: {0} hours {1} minutes 14 hours 4 minutes

Audiobook | 28 days for loan

Tigeröga

När journalisten Hanna Axelsdotter flyttar in i ett hyreshus mitt i centrala Stockholm är grannens dörr avspärrad med polistejp. Hanna, som hyser en hemlig fascination för våldsamma brott, börjar genast intressera sig för fallet. Strax visar det sig att grannen, den unga Esther, har anmälts försvunnen av sin pojkvän. Han blir dock snabbt misstänkt för att ha med hennes försvinnande att göra och anhålls.

I samma hus bor även Adrian, en ensam ung prepper som ägnar sig åt onlinespel och att förbereda sig på jordens undergång. Han är fast övertygad om att Esther är i stor fara och att de är ämnade för varandra.

En kväll stöter Hanna ihop med en liten flicka, Zoe, som hon hittar gråtandes i farstun. Zoe visar sin ring med en vacker sten av tigeröga som hon tror är magisk. Men inte ens ringen kan trolla tillbaka hennes vän Esther, den enda vuxna människan hon litar på.

Hanna blir alltmer förbryllad över att ingen verkar känna till något om Esthers liv, utom Zoe. Men både Hannas parhäst, filmfotografen Ramon, och polisen antyder att Esther kan ha försvunnit frivilligt och lägger allt mindre resurser på fallet.

Hannas instinkt säger henne att något skaver och efter ett besök hos Esthers dementa mormor får hon en viktig ledtråd. När ytterligare en granne låter förstå att Esther kanske inte är den som man tror sig vara, bestämmer sig Hanna för att lita på sin magkänsla och ge sig ut i jakten på att följa Esthers spår.

Har alla förbisett att det kan finnas ett samband mellan Esthers dubbelliv och hennes försvinnande?

”Tigeröga” är den andra, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter. ”Korpsystrar”, den första delen i serien, nominerades till Årets deckardebut 2018 av Crimetime Specsavers Award Göteborg.

Om första boken, KORPSYSTRAR:

"Som hon skriver, Bettina Bieberstein Lee! En bok som är omöjlig att släppa taget om."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"En mörk och spännande bok som kittlar läslustan rejält."

Damernas Värld


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone