Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Snöjungfrun
Isbn: 978-91-7829-481-7
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2019
Uppläsare: Rachel Mohlin
Length: 10 timmar 37 minuter

Ljudbok

Snöjungfrun

Efter veckor av sträng kyla har det börjat töa i skogen utanför finska Esbo. Droppar av smältvatten frilägger det som legat dolt under snötäcket. Ett rosa tygstycke syns fladdra för vinden och vid en gran blottläggs bit för bit en kvinnokropp. Den döda kvinnan är Elina Rosberg, ägare till Rosberga gård och en betydelsefull person för många. Gården har fungerat som ett slags fristad för utsatta kvinnor och inga män har släppts innanför porten.

Maria Kallio vid Esbopolisen får hand om vad som snart betecknas som ett komplicerat mordfall. Samtidigt befinner hon sig i en förvirrande livssituation; hon misstänker att hon är med barn. Ju längre utredningen fortskrider, desto mer personligt involverad blir Maria. Så inträffar ytterligare ett mord – ett brutalt, vansinnigt och oförklarligt dåd.

”Snöjungfrun” är första delen i serien om den unga polisen Maria Kallio. Det är en vardagsnära kriminalroman med ovanligt levande människoskildring och psykologisk skarp blick. Leena Lehtolainen har kallats Finland svar på Anne Holt. Med sina romaner om den självständiga och samtidigt sårbara polisen Maria Kallio har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på den finska krim-himlen.

Copyright © Leena Lehtolainen (1996) 

Original edition published by Tammi 

Swedish translation copyright © Ann-Christine Relander (2002)

Swedish edition published by agreement with Leena Lehtolainen and Elina Ahlback Literary Agency, Helsinki, Finland


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone