Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Don Quijote av la Mancha
Isbn: 978-87-1178-195-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Humor Historiska faksimil Romantik
Tillgänglig sedan: november 2019
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 20 timmar 0 minut

Ljudbok

Don Quijote av la Mancha

"I detsamma fick de syn på väderkvarnarna, upp emot fyrtio stycken som stod där mitt på slätten, och så fort Don Quijote såg dem sade han till sin väpnare:- Lyckan leder oss bättre än vi någonsin kunde önska. Se bara, käre Sancho, där har vi nu trettio eller några till hiskliga jättar som jag tänker kämpa med och fälla till sista man. Med bytet från dem ska vi grunda vår rikedom, det är god kamp och en gudi behaglig gärning att utrota ohyran från jordens yta.'

'Don Quijote av la Mancha' brukar beskrivas som världens första moderna roman. I denna äventyrsfyllda berättelse möter vi Don Quijote, som förläst sig på riddarromaner och bestämmer sig för att bege sig ut på äventyr. Springaren Rosinante är hans följeslagare, och tillsammans med väpnaren Sancho Panza reser han ut i Europa för att finna rikedomar och berömdhet, och vinna den vackra prinsessan Dulcineas gunst.

Berättelsen om Don Quijote är en av världens mest berömda litterära verk, och med sina upptåg har de fantasifulla karaktärerna underhållit läsare i 400 år.



Miguel de Cervantes Saavedra 1547-1616 är en av Spaniens mest kända författare genom tiderna. Hans verk blev stilbildande för romankonsten, och har varit aktuella för läsare i alla tider.

'Don Quijote av la Mancha' är översatt till svenska av Edvard Lindforss.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone