Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Mordet på Zaida Catalán
Isbn: 978-91-7945-993-2
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2020
Uppläsare: Fredde Granberg
Length: 8 timmar 1 minut

Ljudbok

Mordet på Zaida Catalán

"Äkta och spännande mästerverk. Redan de första sidorna fängslar. Lindberg har ett personligt tilltal och skriver på ett sätt som gör det svårt att lägga undan boken." 
Mariestads-Tidningen

Nödsamtalet hem till familjen den 12 mars 2017 är det sista livstecknet från 36-åriga Zaida Catalán. Bara minuter senare mördas hon i en avlägsen del av Kongo-Kinshasa. 

Staffan Lindberg får genom Zaidas familj tillgång till hennes privata dagbok och den utredning som hon jobbade med. Snart ska det som först såg ut som en kidnappning visa sig vara något annat och Staffan Lindberg ger sig ut på en resa i mördarens spår.

Mordet på Zaida Catalán är en berättelse om en ung, lovande politiker, om människorättsaktivism och politiskt spel på högsta nivå.

Staffan Lindberg är utrikesjournalist på Aftonbladet och har rapporterat från en rad konfliktzoner i framförallt Mellanöstern och Afrika.

"En oumbärlig inblick i vad Zaida Catalán gjorde - och riskerade."
Aftonbladet

"Långt mer engagerande och livfull än en genomsnittlig reportagebok. Avsnitten som skildrar resorna i Kongo blir stora läsupplevelser. (...) Boken om sökandet efter Zaida Cataláns mördare är också en berättelse om en svensk hjälte."
Johan Fingal, Jönköpings-Posten

"Staffan Lindberg tecknar ett levande porträtt av Zaida Catalan, vad hon brann för och kämpade för, men får också fram hennes person. Resultatet blir mer än ett lysande journalistiskt arbete. Mordet på Zaida Catalan är en bok som berör. Den är så långt från en feelgoodroman du kan komma, men också så mycket mer läsvärd. Både för Zaida Catalans och Kongo-Kinshasas skull."
Nya Kristinehamns-Posten


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone