Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Flykten
Isbn: 978-91-2970-365-8
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
Barn & Ungdom Unga vuxna
Tillgänglig sedan: februari 2020

E-bok

Flykten

Kaos råder i Skelleftehamn efter den stora översvämningen. Flera tusen har omkommit och trots att David och Wilma räddade livet på nästan hela skolan sätter regeringen in militär för att bekämpa, tillfångata och tillintetgöra olus. De vet inte vad de kämpar emot, men de vet att det är något främmande, något farligt. Utan häktningsförhandling eller rättegång spärras ungdomarna in, ingen bryr sig om barnkonventionen eller att deras mänskliga rättigheter ska respekteras. De är ju inte människor, utan något helt annat.

Samtidigt grips Gaupa i Stockholm och avsätts från posten som FN:s generalsekreterare. Upptäckten av olus får storpolitiska följder och en internationell konflikt hotar. Gaupa beskylls för att vara terrorist och medborgargarden bildas, trollen lynchas av uppretade och rädda människor. De som tidigare var grannar eller goda vänner befinner sig nu på varsin sida i en strid på liv och död.
När allt ställs på sin spets måste beslutet fattas: Är det dags att slå tillbaka och förinta mänskligheten, en gång för alla? Eller är det redan för sent?

Flykten är den storslagna, avslutande delen i Ättlingarna-trilogin. Trådarna knyts ihop och Mats Söderlund gör ingen besviken, spänningen håller i sig ända till sista sidan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone