Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Den tyska flickan
Isbn: 978-91-7799-084-0
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Anna Maria Käll
Length: 11 timmar 41 minuter

Ljudbok

Den tyska flickan

»Vacker, sorglig och väldigt rörande. Jag blev helt uppslukad av berättelsen, sträckläste och älskade den! En oerhört imponerande debutroman.« Bina's Books

»Correas version lägger inte några faktamässiga nyheter till historien. Men den ger den en mänsklig dimension, får exilens och förlusternas smärta att komma obehagligt nära.« Björn Gunnarsson, GP

Unga Hannah Rosenthal levde ett sorglöst liv innan allt förändrades. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän Leo Martin sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans.

Nytt hopp anländer när familjerna Rosenthal och Martin lyckas få visum till Kuba och avseglar med lyxångaren M/S St. Louis mot Havanna. Men snart börjar det gå illavarslande rykten om Kuba. Från ena dagen till nästa verkar det fartyg som varit deras räddning förvandlas till deras undergång.

Sjuttiofem år senare, i New York, får tolvåriga Anna Rosen ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att ta reda på sanningen om familjens mystiska och tragiska förflutna.

Den tyska flickan är en mästerlig roman baserad på verkliga händelser. En berättelse som sträcker sig från Berlin vid tiden för andra världskrigets utbrott till Kuba på revolutionens rand, till New York efter den 11:e september, och når sin upplösning i vår tids Havanna.

ARMANDO LUCAS CORREA är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo, Kuba, men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning. Den tyska flickan är hans debutroman.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone