Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Polare eller golare
Isbn: 978-91-7723-881-2
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: april 2020
Uppläsare: Patrik Hont
Length: 41 minuter

Ljudbok

Polare eller golare

Fadi är ofta ensam, i skolan står han mest för sig själv. Därför känns det först bra när Erik tar kontakt med honom. Erik som är kompis med Jimmy och som inte bryr sig om vad vuxna säger. Fadi önskar att han kunde vara likadan. Men han vill gärna göra vuxna till lags, både sina lärare och sin pappa.

När en lärare blir bestulen i klassrummet, förstår Fadi snart att det är Erik som tagit plånboken. Han försöker få Erik att lämna tillbaka den. När plånboken hittas i en annan elevs skåp får han skulden för stölden. Och Fadi ställs inför ett dilemma. Ska han berätta vad han vet och betraktas som en golare? Eller ska han vara tyst och acceptera att en oskyldig elev blir anklagad och avstängd från skolan?

Polare eller golare? är den fjärde boken i Magnus Ljunggrens serie med dilemmaberättelser. De handlar om unga människor som ställs inför ett moraliskt dilemma. Ett dilemma som också läsaren ställs inför: Hur skulle du själv ha gjort om det hände dig?

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone