Jump to content
The library informs: I Coronatider kan du låna 3 e-böcker/7 dagar!Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Finnas till
Isbn: 978-87-2641-349-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels History
Accessible since: April 2020

E-book

Finnas till

"Det var en mild höstmorgon. Jag hade precis återhämtat mig från mitt sammanbrott och var ute på en promenad. Jag gick över de hala klipporna med händerna i rockfickorna. Stigen var täckt av gula lönnlöv och bruna eklöv. Stammarna som omringade stigen var svarta och luften disig. Framme i en skreva låg något. När jag kom närmare såg jag att det var en man. Han låg framstupa. Orörlig. Hans rygg var täckt med löv, han hade legat där länge…"

”Finnas till” är en novellsamling bestående av nio noveller som kretsar kring viktiga problem i nutiden, säkerhet och osäkerhet i människors existens, om att våga tro och att inte tro.


Sivar Arnér, född 1909, var en svensk författare och dramatiker. Han debuterade 1943 och kom att bli betraktad som en av 1940-talets ledande svenska prosaister. I flera av hans verk finns drag av mysticism på samma gång som de kännetecknas av en utpräglad psykologisk realism. En återkommande tematik berör främlingsskap inför världen och hans karaktärer tycks ofta drabbade av disharmoni. Arnérs litterära stil har beskrivits som ordknapp och expressiv.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone