Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Fotavtryck - Hur du och jag påverkar vår jord
Isbn: 978-91-8901-919-5
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Resor & geografi Naturvetenskap Biologi
Tillgänglig sedan: maj 2020
Uppläsare: Bo Landin
Length: 7 timmar 10 minuter

Ljudbok

Fotavtryck - Hur du och jag påverkar vår jord

Klimatkris, artutrotning, förödande bränder och försvinnande glaciärer. När bin och insekter försvinner, tystnar naturen och människan drabbas av naturens hämnd.

Detta är ämnen biologen och filmaren Bo Landin tar upp i sin berättelse om vår förändrade värld. I Fotavtryck återvänder han till platser han besökt och ställer de personliga upplevelserna i relation till människans påverkan på klimatet. Han söker också längs stigar som leder till vårt inre; där vi trevar efter kunskap och insikter, söker förståelse för en värld som förändras, hotas och ställer krav. I mötet med en ny verklighet har människan tagit makten och blivit en naturkraft som avgör hur världen ser ut i morgon – och i framtiden.

I den nya epoken antropocen är våra ekologiska fotavtryck längs livets stigar så stora att maktförhållanden rubbats och respekten för det levande har gått förlorad. Nu är inte bara naturen hotad.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone