Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Damers list
Isbn: 978-91-7949-285-4
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2020

E-bok

Damers list

Mma Ramotswe har fått ett nytt knepigt fall att lösa. Ägaren till ett av stans mest framgångsrika fotbollslag är bekymrad. Hans populäre målvakt James Pikani, lagets stjärna, har plötsligt börja släppa in allt fler mål vid matcherna. Kan det vara så att någon betalar honom för att spela dåligt – blir han mutad? Mma Ramotswe anlitas för att undersöka fallet …

Alexander McCall Smith har blivit världsberömd för sina böcker om Damernas detektivbyrå och den charmiga kvinnliga detektiven Mma Ramotswe i Botswana. Nu finns detektivbyrån för första gången på lättläst svenska! Mma Ramotswe löser vanliga människors problem: misstankar om otrohet, stöld och bedrägerier. Hennes metoder är okonventionella, men med en stor dos sunt förnuft och en förmåga att vinna människors förtroende lyckas hon hjälpa sina klienter.

Böckerna är lågmält humoristiska och här finns ingen västerländsk stress. Mma Ramotswe dricker en kopp roiboos-te och blickar ut över landskapet, medan hon funderar över lösningen på sina fall. I böckerna får vi en levande bild av ett Botswana fullt av stolthet och traditioner. Den första boken i serien, Damernas detektivbyrå, finns på Times Literary Supplements lista över Världens bästa böcker. En Botswanas Miss Marple som med värme och livsklokhet löser fall i afrikansk vardag. Den fick Svenska deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalroman 2004. Damernas detektivbyrå finns även som tv-serie i sju delar och spelades som första produktion någonsin in i Botswana.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone