Jump to content
The library informs: I Coronatider kan du låna 3 e-böcker/7 dagar!Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Bye bye, äppelpaj!
Isbn: 978-87-2641-111-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
12 -15 years Children's books
Accessible since: September 2020

E-book

Bye bye, äppelpaj!

Astrid har ett nytt år framför sig och hon är i gott mod på nyårskvällen. Trots att livet med hennes ensamstående mamma, en strulig konstnär som till råga på pengaproblem dessutom har mage att flytta stup i kvarten, hittills inte har varit lätt. Men nu har de bott i Göteborg i snart två år i sträck. Sista terminen av nian väntar, och därefter gymnasiet. Det blir en ny start. Kanske kommer till och med killen hon är hemligt kär i, TinTin, besvara hennes känslor.

Men efter ännu ett av mammans drastiska beslut att flytta till England tvingas Astrid flytta med. Återigen försöker hon acklimatisera sig till en ny vardag samtidigt som avståndet hem - till stammis-kafeet, till bästisen Beatrice och till TinTin bara blir längre.
När längtan blir för stor bestämmer hon sig: hon ska fly.

Anita Eklund Lykull föddes 1942 och är en svensk författare av ungdomsromaner. Hon debuterade 1991 och har sedan dess skrivit en rad utvecklingsromaner med flickor i huvudrollen. Eklund Lykulls böcker är nästan alltid förlagda i Göteborg och utspelar sig i nutid. 2008 blev hon belönad med Kulla-Gulla-priset för sin litterära gärning, som kännetecknas av en journalistisk iakttagelse, fyndiga dialoger och förmågan att poetiskt skildra det vardagliga.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone