Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Vi ses på måndag?
Isbn: 978-91-7825-530-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Patrik Hont
Length: 45 minuter

Ljudbok

Vi ses på måndag?

"Köp medges ej." Joel står i kön för att betala fredagsmys för sig och sin lillasyster. Men pengarna räcker inte. Hjälp kommer från oväntat, men väldigt önskat håll. Längre bak i kön står nämligen den snygge Elias som Joel spanat in. När han erbjuder sig att betala blir det början på längtan, pirr i hela kroppen, och kanelbullar.

Johanna Lindbäck debuterade 2007 och har sedan dess ungdomsböcker och böcker för mellanåldern. Hon är gymnasielärare i svenska och engelska, men arbetar nu som författare och översättare på heltid. Hon räknas idag som en av Sveriges mest populära barn- och ungdomsboksförfattare. Vi ses på måndag? är en bok om det hon är världsbäst på att skriva om – känslan av att vara nyförälskad och ha pirr i kroppen. Det är en fin kärlekshistoria mellan två killar i gymnasiet. Utan att problematisera ger hon läsaren en berättelse om det mest spännande av ämnen – relationer. Alla har vi relationer – med familj, kompisar och en partner. Det gör den här boken intressant för många olika läsare.

Johanna Lindbäck har ett stort engagemang för litteratur för barn och unga. Hon är en av kvinnorna bakom Bokhora.se och drev tillsammans med Lisa Bjärbo Bladen brinner. 2013-2015 var hon Kulturrådets läsambassadör, utsedd för att främja ungas läslust. Hon håller även föreläsningar och skrivarkurser och är en flitigt anlitad moderator.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone