Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Kort kjol (lättläst)
Isbn: 978-91-7987-174-1
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom Lättläst 15+
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Lo Tamborini
Length: 52 minuter

Ljudbok

Kort kjol (lättläst)

Sommarlov - som de har längtat! Myran och hennes klasskamrater firar. Myrans bästis åker hem, medan Myran följer med två killkompisar på efterfest. Men festen urartar och de två killarna utsätter Myran för en våldtäkt. För Myran följer en fruktansvärd tid. Rädslan, polisförhören och rättegången. Hur ska hon kunna leva vidare? Och hur ska hon kunna komma tillbaka till skolan där alla vet vad som har hänt?

Äntligen i lättläst bearbetning: 00-talets viktigaste bok! Christina Wahldéns debutbok Kort kjol kom ut 1999. Varken förr eller senare har något liknande getts ut i den svenska ungdomslitteraturen. Boken väckte stor uppståndelse med sitt angelägna tema, och fortsätter att beröra och skaka om läsare. Boken, som handlar om en gruppvåldtäkt, präglas trots det tunga ämnet ändå av en hoppfull ton. Det är en bladvändare som man läser i ett enda svep – och författaren svävar aldrig på målet när det gäller skuldfrågan.

Lättlästa böcker från Nypon förlag är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat efter den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone