Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Chemo Queens - Styrkan sitter inte i håret
Isbn: 978-91-8924-741-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Chemo Queens - Styrkan sitter inte i håret

Välkommen under flinten på oss

Hur skulle du reagera om du plötsligt fick beskedet att du inom kort skulle förlora allt ditt hår?

Berättelserna i boken är skrivna av drabbade kvinnor som med svärta, värme och humor beskriver hur de, efter just ett sådant besked och under efterföljande tuff behandlingstid, funnit en väg och tagit sig igenom denna livsomvälvande och identitetsprövande process.

En bok i synnerhet för dig, tillsammans med anhöriga, som står inför, är i eller genomgått olika former av behandlingar. Genom att ta del av kvinnornas unika erfarenheter får ni inspiration och olika verktyg till att bli bättre rustad att klara en liknande resa.

Det finns mycket klokt för alla att hämta, inspireras av och lära genom de starka och utlämnande berättelserna. En bok skönheten och styrkan inifrån. Välkommen att bläddra vidare och lära oss och kanske en ny del av dig själv … ni kanske och med finner er själva småle lite med oss i dessa berättelser…

Angelica Amazona Weijland

Våren 2019 fick Angelica som så många andra kvinnor diagnosen bröstcancer. Behandlingen skulle ske med strålnig, operation samt cellgifter där håravfall var en av tydliga yttre biverkningarna. Genom sin vilja och engagemang att att stötta medmänniskor tog hon kontakt med många andra drabbade på olika forum. I dessa forum delades starka och stöttande berättelser mellan medlemmarna. Där och då blev det uppenbart för henne att det saknades lättåtkomlig information och litteratur i det viktiga ämnet håravfall, identitet och krishantering.

Angelica engagerade därför drabbade kvinnor att ge sina berättelser om deras erfarenheter och upplevelser i detta för att publicera dem i denna bok.

Med berättelserna kommer insikt, förståelse och kunskap som hjälper att stötta andra i liknande situation.

En viktig del av budskapet i boken är även att avdramatisera tabun och fördomar som finns i samhället kring håravfall, sjukdom och utseende.

www.angelicaamazonaweijland.com



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone