Jump to content
The library informs: I Coronatider kan du låna 3 e-böcker/7 dagar!Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Den blå färgen
Isbn: 978-87-4280-195-6
Publisher: Jentas
Category:
Novels
Accessible since: October 2020
Narrator: Helena Gezelius
Length: 13 hours 17 minutes

Audiobook

Den blå färgen

Ella Turner och hennes man har flyttat från USA till en idyllisk liten by i sydvästra Frankrike. Ella förälskar sig genast i atmosfären i det gamla huset de får hyra. Men det visar sig vara en sluten värld hon kommit till, där byinvånarna ser med misstänksamhet på det utländska paret. För att bryta sin ensamhet börjar Ella intressera sig för sin franska bakgrund och den familj hon härstammar från, släkten Tournier, med anor från just denna trakt.

Isabelle Tournier växte upp i en fransk by som just nåtts av den stränga kalvinistiska väckelsen och hon blev tidigt misstänkliggjord, förtalad och anklagad för häxkonster. När hon blev ingift i den högdragna familjen Tournier blev det inledningen till ett dramatiskt kvinnoliv som Ella Turner, hennes sentida släkting, börjar intressera sig för fyrahundra år senare. Ellas sökande efter sina rötter blir en resa tillbaka till det förflutna där parallellerna till hennes eget liv är många. Och när sanningen läggs i dagen om vad som hänt Isabelle tvingas Ella själv ta ställning till sitt liv och till sina känslor för de två män som står henne närmast.

"Fantastisk berättelse om två kvinnoliv... Måste läsas av alla som är intresserade av livet, kärleken och hur man blir den man är." Tara

"Gripande kvinnoöden i olika tider och världar." Allas Veckotidning

"Romantiskt, ödesmättat och dramatiskt berättad roman." Dagbladet

"varm och läsvärd." Expressen


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone