Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Ingen väg tillbaka
Isbn: 978-87-2634-011-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: november 2020

E-bok

Ingen väg tillbaka

Jag såg på vattnet och de stora fåglarna. Sakta började jag fatta att vi var fria, men någon glädje kunde jag inte känna. Jag kände mig bestraffad och dömd till livet utan mor, far och Judith. Vi hade varit dödsdömda av nazisterna. Vi hade överlevt. Och solen lyste som om ingenting hade hänt i Auschwitz. Vem märkte att allting hade förändrats? Hur skulle jag kunna leva?

I "Ingen väg tillbaka" fortsätter förintelseöverlevaren Magda Eggens sin berättelse om ankomsten till Sverige 1945. Berättelsen om den nyvunna friheten, tryggheten och den hett brinnande önskan att finna ett nytt sammanhang, att möta kärleken. För det fanns ingen väg tillbaka ...

"Ingen väg tillbaka" är en fristående uppföljare till "...Vad mina ögon sett".

Magda Eggens (1924-2016) var en svensk-ungersk författare, fritidsledare och förintelseöverlevare. När Tyskland ockuperade Ungern 1944 skickades Magda och hennes familj till koncentrationsläger. När kriget tog slut var det bara Magda och hennes ena syster som överlevt och de evakuerades till Sverige. Magda bestämde sig för att berätta om sina upplevelser under kriget när nynazismen och förintelseförnekare blev aktiva i Sverige under slutet av 1980-talet och 1992 publicerades hennes första bok, "Vad mina ögon sett".


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone