Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Unga kvinnor
Isbn: 978-91-8023-041-4
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Unga kvinnor

I New England, i skuggan av ameri­kanska inbördeskriget, är de fyra ­tonårssystrarna March - Meg, Jo, Amy och Beth - på väg att bli vuxna. Efter att ha hamnat på obestånd arbetar fadern som pastor i Nordstatsarmén och har tvingats lämna hemmet. Meg undervisar barnen i en av grannskapets familjer, Jo uppvaktas av Laurie men vill också skriva, Beth hjälper hellre till med hushållsarbetet än går i skolan och Amy är konstnärssjälen som drömmer om societetsliv.
Tillsammans - och med stöd av den kloka och tålmodiga modern Marmee - möter systrarna kärlek och besvikelser, motgångar, fattigdom och sorg. Berättelsen om deras okuv­liga systerskap har fängslat genera­tioner av läsare och filmatiserats flera gånger - en klassisk skildring av kvinnlig gemenskap och styrka.

LOUISA MAY ALCOTT [1832-1888] växte upp omgiven av amerikanska författare som Ralph Waldo Emerson, Nathaniel Hawthorne och Henry David Thoreau. Sina erfarenheter som sköterska under inbördeskriget skildrade hon i Hospital Sketches 1863, följd av gotiska romaner och thrillers. År 1868 gav hon ut Unga kvinnor, som blev så populär att den fick två uppföljare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone