Jump to content
The library informs: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for The Tempest (arabiska)
Isbn: 978-91-9868-117-8
Publisher: Sameh Publishing
Category:
Novels Plays
Accessible since: February 2021

E-book

The Tempest (arabiska)

Händelserna i Stormen (The Tempest) av den engelske poeten och dramatikern William Shakespeare (1564-1616) äger rum på en avlägsen ö.
Prospero, hertig av Milano, utsätts för en kupp av sin bror Antonio, som tar makten och fördriver honom genom att sätta honom på en flotte tillsammans med hans treåriga dotter Miranda. De driver iland på en ö. Prospero har magiska krafter och befriar luftanden Ariel från hans fångenskap och Caliban, son till häxan som hållit Ariel fången. Caliban lär Prospero hur han ska överleva på ön och Prospero lär Caliban språk och religion. Han har försökt våldta Prosperos dotter och straffas genom att bli slav.
Efter tolv år på ön får Prospero reda på att hans bror Antonio och kungen av Neapel, Alonso, passerar ön. Med sina magiska krafter framkallar Prospero en storm, som får deras fartyg att förlisa och han styr så att de flyter iland och i närheten av Prosperos boning. Bröderna försonas och Prospero blir åter hertig av Milano.EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone