Jump to content
The library informs: I Coronatider kan du låna 3 e-böcker/7 dagar!Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Cover for Nattpappan
Isbn: 978-91-8023-237-1
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: April 2021
Narrator: Filip Johansson
Length: 3 hours 20 minutes

Audiobook

Nattpappan

Uppslukande och fantasifullt om vänskap och böcker - första boken i Julia och nattpappan-serien!

»Nattpappan är väl värd att ges ut på nytt.« Betyg 4 av 5, Dag Hedberg, BTJ

»Tillåter de existentiella frågorna att sippra fram och göder begäret att tänka.« Stefanie Ravelli, Bon

Flickan vill egentligen inte ha någon barnvakt medan hennes mamma arbetar som nattsköterska på lasarettet. Hon är ju stor och har börjat i skolan. Men till sist går hon ändå med på det, bara för att lugna sin mamma, och via en annons i en tidning anlitar de en ung man som kallar sig »nattpappa« (i motsats till dagmamma).
Men en sak är hon säker på: Hon vill inte behöva se den eländiga barnvakten. Han får hålla sig på sin kant – och det gör han också. Det är bara det att nattpappan har ett husdjur, ugglan Smuggel. Och ugglor är, som vi alla vet, nattdjur…
Efter hand blir nattpappan och flickan ändå vänner, och till sist börjar de rentav skriva en bok tillsammans. Nattpappan får aldrig veta flickans riktiga namn, men till sist ger hon honom i alla fall lov att kalla henne Julia.

MARIA GRIPE [1923 - 2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921 - 1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, Litteraturfrämjandets stora pris, Astrid Lindgren-priset, New York Herald Tribunes Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone