Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Blomsterbönder : 25 slow flowers-odlare. Självplock, odlingstips & möten
Isbn: 978-91-2717-284-5
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Hus & hem
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

Blomsterbönder : 25 slow flowers-odlare. Självplock, odlingstips & möten

De senaste åren har en bukett av småskaliga kreativa blomsterodlingar slagit ut i landet. Följ med på en roadtrip från Smygehuk i söder till Västerbotten i norr och träffa blomsterbönderna och deras fält av närodlade snittblommor. Alla odlar de hållbart och med omsorg.

Här får du möta både nybörjare, rutinerade proffs och frontfigurerna inom den svenska slow flowers-rörelsen. Vi hälsar bland annat på hos Paulina Alesand på Velobloom en av initiativtagarna till Blomsteruppropet, hos kompisodlarna på Bergets Blommor som får Kinnekulle att blomstra och hos Folk & Blomster i Dalarna där inspirationen är folklorens kurbitsblommor.

Blomsterbönderna listar sina mest odlingsvärda sorter och delar generöst med sig av odlingstips och erfarenheter. Du får lära dig hur du odlar dina egna snittblommor, allt från zinnia och rosenskära, till dahlia och luktärter.

Boken är en energikick med blicken mot en hållbar framtid där både människor, blommor och bin har sin givna plats. Med närodlade blomster i säsong kan vi äntligen njuta av fredagsbuketten med gott samvete. Så hitta din närmsta blomsterbonde och plocka famnen
full. Eller starta din egen blomsterfarm!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone