Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 2 e-böcker/7 dagar! Du kan både låna e-böcker och lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio!
Omslagsbild för Spökbrädet
Isbn: 978-91-8018-210-2
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
9-12 år
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Spökbrädet

Redan i dörrspringan slår rädslan ner som en blixt i henne. Hon skymtar en blå smutsig overall ute på bron. En hand av kvistig halm skjuter in och pressar upp dörren. Nora fylls med is. Hon får inte fram ett ord. Hon stapplar bakåt när den väldiga fågelskrämman kliver in. Med utsträckta armar försöker den få grepp om hennes hals.  

Den här sommaren ska tolvåriga Nora och hennes lillebror Gabbe vara hos sin mormor och morfar i Hälsingland. De ser fram emot roliga dagar tillsammans med bröderna Oskar och Simon som bor i grannhuset.  

En regnig dag hittar barnen ett ouijabräde i en byrålåda. De tror att det är ett vanligt spel och provar det tillsammans med grannbröderna. Samtidigt slår blixten ner i huset ...       

Snart märker Nora att Simon börjar bete sig konstigt. Det är som om han förändras till någon annan. Någon som var elak mot barn. Någon som känner till vad som hände vid stölden på skolan när mormor var barn. Hur är det möjligt? Och den läskiga fågelskrämman ute på fältet som Nora drömmer mardrömmar om, inte kan väl den få liv på riktigt?  


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone